Nasıl bir tekne kiralamalıyım?

Alanya’da Yat Kiralama Hakkında Sık Sorulanlar En çok sorulan soruları sizin için derledik. Diğer sorularınız için hiç çekinmeden bizimle iletişim kurun. size yardımcı olmaktan...

Alanya’da Yat Kiralama Hakkında Sık Sorulanlar

En çok sorulan soruları sizin için derledik. Diğer sorularınız için hiç çekinmeden bizimle iletişim kurun. size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Kişi sayısına ve kiralama sebebinize göre en uygun yat tipini düşünün. 12 metrelik modern bir motor yat ya da gulet aile kiralamaları için yeterlidir. Parti ya da kutlama gibi bir planınız var ise daha büyük bir yat seçmenizi öneririz

Yelkenli yatlar ise yat meraklıları için en iyi seçimdir. Size en uygun yatı belirlemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ne kadar süre kiralamalıyım?

Kiralama sürenizi yat gezisinin içeriğine göre belirlemelisiniz. Eğer amacınız güzel bir tatil günü geçirmek ise en az 4 saat kiralamanızı oneririz. Böylelikle hem Alanya’nın görülecek birçok popüler yerini geziyoruz hem de öğle yemeği, yüzme ve güneşlenme için zamanınız oluyor.

Özellikle çocuklu aileler ve arkadaş grupları için oldukça idealdir.

Eğer zamanınız kısıtlı ise daha kısa süreler için de yat kiralayabilirsiniz. Ya da aaha uzun süreli kiralama seçenekleri ile Antalya ve Gazipaşa güzergahlarına yat gezileri organize edebiliriz. Bir saatten 14 güne kadar yat kiralamanız mümkün.

Yılın hangi zamanı yat kiralamak daha avantajlı?

Alanya’da en çok yat kiralanan dönem tabi ki yaz sezonudur. Fakat Temmuz ile Eylül ayları arası talep yoğunluğundan ötürü hem fiyatlar yüksektir hem de müsait kiralık yat bulmak zordur.

Ayrıca kalabalıktan hoşlanmıyorsanız, kış aylarında özel yat kiralamak sizin için avantajlı olacaktır. Popüler mola noktaları ve koylar kışın tenhadır.

Eğer yaz sezonunda yat kiralamayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken iki şey vardır.

  1. En az bir hafta önceden rezervasyonunuzu yapın. Mümkünse birkaç ay önce de rezervasyon yapabilirsiniz.
  2. Kapsamlı bir fiyat araştırması yapın. dailytoursinalanya.com size en iyi fiyatları sunabilmek için tedarikçilerle yıllık anlaşmalar yapar. Yine de bizim dışımızdaki seçenekleri de değerlendirmenizde fayda var.

Eğer kış aylarında yat kiralamayı düşünüyorsanız hem fiyatlar daha makul olacak hem de istediğiniz tipte yat bulabilme olasılığınız artacaktır

Kiralama ücreti dışında ek masraflar var mı?

Bazı yatlarda yiyecekler ve içecekler fiyata dahilken bazı yatlarda ise belirleyeceğiniz menüye göre ek fiyat alınır. Sitemizdeki yatların detay sayfalarında her yatın yeme içme seçenekleri ve ücretleri hakkında tüm bilgiler yazılıdır.

Ayrıca Alanya Limanına çok uzakta iseniz, bir miktar ek transfer ücreti fiyata dahil edilebilir. Tüm ek ödemeler size gönderilen bilette önceden belirtilir. Yat kiralama esnasında kesinlikle ek ücretler talep edilmez.

Neden ön ödeme yapmam gerekiyor?

Sitedeki diğer turlardan ön ödeme almıyoruz. Sadece Yat kiralamadan ön ödeme alıyoruz. Ön ödeme almamızın iki sebebi var.

  1. Alanya’da yat kiralama talebi fazla olmasına karşın yat sayısı azdır. Dolayısı ile istediğiniz yatı istediğiniz zaman kiralamak her zaman mümkün olmayabilir. Bu sorunun önüne geçmek için sizden aldığımız ön ödemeyi yat tedarikçilerine vererek tedarikçilerin bizim müşterilerimize öncelik vermesini sağlıyoruz.
  2. Yat kiralamak lüks bir aktivite olduğu için fiyatları da fazla oluyor. Bazı müşteriler iptal yapmamaksızın kiralama saati kiralamadan vazgeçiyor. Halbuki müşterinin bir gün öncesinden kiralamayı iptal edebilme hakkı var. Bu gibi durumlarda yatın kiralama ücretini firmamızın karşılaması gerekiyor. Bu yüzden ön ödeme almak zorunda kalıyoruz.

Rezervasyonu iptal ettiğimde ön ödemeyi geri alabilir miyim?

Elbette ön ödemeyi iade ederiz. Üstelik aynı gün içinde iade ederiz. Tek koşulumuz bir gün öncesinden bize haber vermeniz.

Eğer yata başka bir müşteri bulabilirsek kiralama saatinden birkaç saat öncesinde de iptaller mümkün olabiliyor. Sizi mağdur etmemek için elimizden geleni yaparız.Yatı kiralyacağım gün hava durumu kötü ise ne olur?top arrow

Hava şartları yat gezisi için uygun değil ise gezinizi isterseniz ilk uygun güne erteleyebiliriz. Ya da kiralamayı iptal edip aynı gün içinde ön ödeminizi iade ederiz.

Fakat bu konuda endişelenmeyin. Hava durumu istatistiklerine göre Alanya’da hava yılın sadece 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır.

Yata bindikten sonra rotayı değiştirebilir miyim?

Yat gezileri size özeldir. Güzergahı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Sadece kiralama sürenizi göz önünde bulundurmanız gerekir.

Kiralama sırasında süreyi uzatabilir miyim?

Eğer yat sizden sonra başkasına kiralanmamışsa süreyi uzatabilirsiniz. Yoğun sezonda yat kiralama süresini uzatmak genelde mümkün olmuyor.

Yatta çocuklar için asgari bir yaş var mı?

Misafirlerimiz için minimum yaş sınırı yoktur. Aksine çocuklarla birlikte yat deneyimi yaşamak mükemmel bir seçenektir.

Kiraladığım yata nasıl ulaşabilirim?

Ulaşım bizim görevimizdir. Belirttiğiniz zamanda sizi kaldığınız yerden konforlu özel araçlarla alıp yat gezisi sonrasında kaldığınız yere bırakırız.

Eğer kaldığınız yer Alanya merkezinde ise veya yakın çevresinde ise ulaşım hizmeti için ek ücret ödemezsiniz. Eğer mesafe uzak ise bir miktar ek ödeme alınabilir.

Onay sürecinde bu konu hakkında mutlaka bilgilendirilirsiniz. Onaydalanan fiyat haricinde kesinlikle ek ücret alınmaz.

Eğer özel aracınız ile gelmek isterseniz telefonunuza konum yollarız. Ayrıca ortalama yolculuk sürenizi de size bildiririz.

Tüm yatlar mürettebatla mı geliyor?

Tüm yatlarımızda mürettebat bulunur. Mürettebat sayısı yatın boyutuna göre değişebilir.

Gizlilik talebinizde mürettebat sayısı azaltılabilir. Ya da ihtiyaçlarınıza göre (gece yarısı menüleri, canlı müzik vs.) mürettebat sayısı arttırılabilir.

Yattaki standart yemek menüsünü değiştirebilir miyim?

Talebiniz doğrultusunda menü ve içecekleri değiştirebiliriz. Rezervasyon yaparken açıklama kısmında istediğiniz değişiklikleri bize bildirmeniz yeterlidir.

Sizin talebinize göre kiralama gününden önce gerekli malzemeleri tedarik ederiz. Talebinize göre aşçı ve servis elemanı yatta hazır bulunur. Tüm bu ek maliyetler siz rezervasyonu onaylanmadan önce size bildirilir. Daha sonradan ek ödeme istemeyiz. Süprizlerle karşılaşmazsınız.

Teknede wifi var mı, cep telefonu denizde çekiyor mu?

Tüm yatlar wi-fi hizmeti sunuyor. Sahil şeritlerinde ve standart rotalarda cep telefonları kapsama alanındadır. Eğer farklı bir seyir hedefiniz var ise rezervasyon formunda bunu bize bildiriniz. Seyir hedefinize göre mobil kapsama alanı hakkında sizi bilgilendiririz.

Yatta ayakkabı giyilebiliyor mu?

Ayakkabılarınız temiz ise yatta giyebilirsiniz. Yine de bazı özel yatlarda ayakkabı giyilmesine izin verilmez. Kiraladığınız yatta bu konuda bir kısıtlama var ise zaten rezervasyon sonrası ekibimiz sizi bilgilendirir.

Evcil hayvanlarımızı yanımızda getirebilir miyiz?

Bazı yatlarda evcil hayvan getirmenize izin verilir. Eğer bu sizin için önemli bir kriterse, lütfen rezervasyon formundaki açıklama kısmında bunu belirtiniz. Acentemiz tüylü dostlarınızı kabul eden yatları size sunacaktır.

Alanya Tekne Kiralama Hakkında Genel Bilgiler

Alanya yat kiralama için lüks ve normal tekneler Alanya Kaleiçi Limanı’nda yer almaktadır. Özel kutlamalar, düğün, nişan, sünnet, partiler, doğum günü partileri vs. bunun gibi etkinlikler için teknenin iç ve dışı için süsleme ve tasarım yapıyoruz.

Her bütçeye uygun normal ve lüks teknelerimiz bulunmaktadır. Fiyatlarımız teknenin kaç metre, kaç kamaralı, kaç katlı, kişi sayısına ve ne marka olduğuna göre değişmektedir.

Tüm teknelerin kendine özel bir kaptanı bulunmaktadır. Teknede sigara ve alkol kullanabilirsiniz.

Tüm teknelerde ses sistemi bulunmaktadır. Lüks yatların içi klimalıdır. Yat kiralamayı gerçekleştirdikten sonra kaptan ve personel tamamen size hizmet edecektir. Programı keyfinize göre şekillendirebilirsiniz.

Yarımadada konumlanmış Korsan Mağarası, Aşıklar Mağarası ve Fosforlu Mağara’yı inceleyebilirsiniz. Fosforlu Mağara’da yat demirlenir ve denize atlayabilirsiniz. Gün batımını Kleopatra açıklarında seyredebilirsiniz. Ulaş Pergola Beach’i ziyaret edebilir ve masmavi, berrak sularda denize girebilirsiniz. Pergola Beach açıklarında dolaşabilirsiniz. Alanya yarımadası etrafında dolaşabilirsiniz. Kızıl Kule ve Eski Tersane’nin bulunduğu cepte bu tarihi yapıları denizden görüntüleyebilirsiniz ve koydaki deniz kaplumbağalarını görebilirsiniz.

Alanya tekne kiralama hizmetimize alternatif olarak tatil gününüzü Alanya şehrini gezerek de değerlendirmenizi öneriyoruz. Alanya şehir turu rehber eşliğinde düzenlenen eğitici ve öğretici bir gezi aktivitesidir.

  • Lüks bir yatın konfor ve rahatlığını yaşarsınız.
  • Alanya kıyı şeridi manzarasını denizden görebileceksiniz.
  • Karadan göremeyeceğiniz Alanya yarımadasında bulunan mağaraları göreceksiniz.
  • Kleopatra açıklarında gün batımına karşı muhteşem manzaranın keyfini süreceksiniz.
  • Teknede güneşlenecek ve koylarda masmavi ve berrak sulara atlayacaksınız.
  • Kızıl Kule ve Eski Tersane koyunda deniz kaplumbağaları göreceksiniz.

Genel Program

  • Otelden veya kaldığınız yerden VIP araçlarımız ile alınırsınız.
  • Alanya Kaleiçi Limanı’na doğru yola çıkarsınız.
  • Limana varırsınız. Kiralamış olduğunuz tekneye yönlendirilirsiniz.
  • Kaptan tarafından karşılanırsınız.
  • Teknedeki araçların kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirilirsiniz.
  • Tekne tuvalet, banyo, kamaralarını ve güvertesini kaptan eşliğinde dolaşırsınız.
  • İkramlar yapılır.
  • Kaptan limandan çıkış için hazırlıklarını yapar.
  • Nasıl bir program istiyorsanız kaptanımız ona göre kendine bir rota çizer.
  • Limandan ayrılırsınız.
  • Seçtiğiniz rotaya göre yol alırsınız.
  • Limana dönersiniz.
  • VIP aracımız tarafından karşılanırsınız.
  • Kaldığınız ev veya otele bırakılırsınız.
Ziyaretçi Görüşleri

Bir yanıt yazın

Benzer Yazılar



E-posta bültenimize abone olun, tüm fırsatlar mailinize gelsin !

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.

Hemen Araİnfo Bilgi